Ismét indul a sárkányhajó őrület Kanizsán

Még ezen a héten két gyakorló haló érkezik Kanizsára, így a május utolsó két napján megrendezendő csónakázó tói programra már előzetesen „élesben” gyakorolhatnak az iskolák csapatai, akiknek a futamait három kategóriában a program első napján, május 30-án tartják.

Az iskolák csapatai, a sulisárkányok, – egy iskola akár több 10 fős csapatot is indíthat – a következő hetekben szervezett keretek között kapnak lehetőséget a gyakorlásra. A gyerekek „csak” 200 méteres futamokon indulnak, a felnőttek viszont 200 és 2000 méteren is kipróbálhatják magukat. A 6. Kanizsai Sárkányhajó Bajnokság fő napján, május 31-én szombaton felváltva rendezik majd a felnőtt amatőr és a profi versenyeket. Az amatőrök közé már most várják a 20+2 fős csapatok nevezését a Tourinform Irodában. A résztvevőknek, akárcsak korábban – a helyszínen afféle egy napos táborozási lehetőséget is biztosítanak, hogy a sárkányhajózás egyben egy jó baráti összejövetel is legyen.

beleAz idei kanizsai program, ahogy a rendezők a hétfői tájékoztatón fogalmaztak: már nem csak show, hanem komoly verseny is, hisz a hazai profi mezőny – 21 egyesület – idei bajnokságának 2. futamát is ekkor rendezik. Mivel az első fordulót vasárnap Győrben megtépázta a vihar, a kanizsai szervezők nagy érdeklődésre és színvonalas versenyre számítanak a hazai sárkányhajózásnak lassan magyarországi fellegvárává váló Csónakázó tavon. Sári Nándor mesteredző, a kanizsai Kajak-Kenu Klub frissen megválasztott elnöke elmondta: igazi kuriózum, hogy egy ekkora városnak három sárkányhajós egyesülete is legyen. Márpedig a profi mezőnyben három közösség (Nagykanizsai Vízisárkányok SE, Kanizsa Sárkányhajó SE, Padló) is képviseli a várost.

Íme, a kanizsai csapatok:

no images were found