A Csónakázó tavon már küzdenek a sárkánnyal

A hétvégi Sárkányhajó Bajnokság felvezető napjára, a pénteki diák futamokra 20 iskolai csapat nevezett.

beleA hajókba ülő ifjak többsége most látott életében először közelről evezőlapátot, ezért aztán szükség volt a hajóval, vízzel való előzetes barátkozásra. Csütörtökön reggel a Batthánysok egy csoportja „kóstolgatta” a hajózást, s mint kiderült nincs ebben nagy ördöngösség. Ha a lapát jól forog a kézben, s a dobszóra együtt lendülnek a karok, akkor akár indulhat is a közös mutatvány. Hogy kinek miként sikerült a csapatépítés, az összeszoktatás, az pénteken délelőtt derül ki, hisz a 7 általános és 13 középiskolás csapat ekkortól méri össze tudását. A diákok 200 méteres távot teljesítenek, start a Kajak-kenu Klub előtti részen, cél a móló magasságában. Hogy a párosával induló hajók között melyik lehet az esélyes, az már a futamok előtt kiderülhet, hisz a beszállás a volt büfé előtt lesz, onnan kell felevezniük –ez lesz a bemelegítés – a rajthoz.

bele2A szombat a felnőtteké, az előzetes regisztráció szerint 14 amatőr, és 17 első kategóriás csapat indul, ez utóbbiak 2000 métert eveznek oly módon, hogy az 500 méter hosszú pályát kétszer kerülik meg.

Az előrejelzés szerint mindkét napon  sportos idő lesz, 17-24 fok közötti hőmérséklettel, némi északi, észak-nyugati széllel. A gyenge esőt leszámítva ez akár igazi kiránduló időnek is nevezhető, így komoly esély van rá, hogy népes közönség előtt zajlanak majd a futamok.