Itt a parlagfű! – Indul a nagykanizsai gyűjtési verseny és a hozzá kapcsolódó rajzpályázat

parlagfu_allergiaA szervezők (Netta Pannónia Kft, Egészségügyi Alapellátó Intézmény és az Önkormányzat) az idei gyűjtési akciót egy bemutatóval nyitják meg, melyen a parlagfűvel kapcsolatos kiállítás mellett dr. Buzás Judit tart előadást a sokak életét megkeserítő növény egészségre gyakorolt hatásáról, emellett a résztvevők légzésfunkciós vizsgálaton is részt vehetnek. Ez a rendezvény pénteken, július 11-én délelőtt 10 órakor lesz a Halis István Városi Könyvtárban.

parlagfu (1)A gyűjtési akció jövő héten lesz. A parlagfüvet gyökeresen eltávolítva, 100 szálas csomagokban várják július 14-18 között naponta a Netta Pannónia Kft Tripammer utca 1. szám alatti, a temetői hídnál lévő telephelyén. Az akció fődíja egy táblagép lesz, de minden résztvevő kap jutalmat. Részletes leírás itt: http://www.nagykanizsa.hu/index.php?m=6&id=1941

A gyűjtési akcióhoz kapcsolódóan az Egészségügyi Alapellátási intézmény rajzpályázatot is hirdet nagykanizsai általános iskolásdiákok számára „Az egészség nem minden. Egészség nélkül minden semmi.” Címmel.

A pályázat célja felhívni a gyermekeken keresztül a családok figyelmét, az allergia és az allergén gyomnövények, különösen a parlagfű terjedése elleni küzdelemre, az allergiát okozó tényezők elleni fellépésre és a környezettudatos magatartás erősítésére, valamint a megelőzés fontosságára.

A rajzpályázat pontos kiírása itt olvasható: http://www.nagykanizsa.hu/index.php?m=6&id=1938