Játék a színpadon és a színfalak mögött

Hiánypótlásként alakultak hat évvel ezelőtt, ma már a város egyik kulturális színfoltja a Honvéd Kaszinóban működő Harmónia Színtársulat, amely új darabbal mutatkozik be ma este a kanizsai közönségnek. A Játékbolt című egyfelvonásos dráma kellékei igazán jó célt szolgálnak: a kanizsai gyerekotthon lakói kapják meg ajándékba.

beleHaragi Helga nem szereti az adomány gyűjtőket. A gyerekotthon vezetője hiába kér támogatást a játékbolt tulajdonosnőjétől, ő hajthatatlan. Ám érkezik két milliárdos, akik felforgatnak mindent, sőt egy titok mindent megváltoztat. Ez a rövid története Kurta Lilla drámájának, amit este hat órától láthatnak az érdeklődők a Medgyaszay Házban. „Régóta megvolt a történet vázlatosan, de azt hiszem meg kellett élnem egy-két dolgot, vagyis fel kellett nőnöm ahhoz, hogy ez a dráma ilyen formában megszülessen.” – hangsúlyozza Kurta Lilla, a színtársulat vezetője, a darab írója, rendezője.

Kurta Lilla

Kurta Lilla

Drámát eddig nem láthattak tőlünk, ez a műfaj nekünk is új, hiszen a közönségünk a humorral azonosít minket. Természetesen ebbe is próbáltam belecsempészni a vicceket, de itt más a cél. A történet sok mindenre rávilágít, ami a hétköznapjainkban is fellelhető, emberi érzések, ellentmondások, stb.”

Az előadás külön érdekessége, hogy jótékony célokat szolgál. A társulat ugyanis úgy döntött, hogy a „Játékboltban” található összes játékot a gyerekotthon lakói kapják meg. „Ezek egy része a mi régi játékaink, illetve sok felajánlás is érkezett. Így Haragi Helga játékai a legjobb helyre kerülnek.” – teszi hozzá Kurta Lilla.

(Fotóink a hétfő esti próbán készültek)