Ma ünnepel Kiskanizsa

A kiskanizsai társadalmi, kulturális élet mozgatórugója, talán legfontosabb tényezője volt minden időben az 1870-ben, 145 éve alapított Kiskanizsai Polgári Olvasókör.

Az egyesületben tevékenykedők közösségteremtő és -formáló erejüket mindig a város, valamint a településrészen élők érdekében hasznosították. Tevékenységük a közösség összefogására irányul, feladatuknak tekintették, tekintik a helyi társadalom érdekeinek, hagyományainak védelmét illetve újraélesztését, az identitás újrafogalmazását.

A hajdani virágzó, erős polgári öntudattal rendelkező közösség polgárosodásra való törekvése végigkíséri Kiskanizsa egész múlt századi történelmét.

A Kiskanizsai Polgári Olvasókör1949-ig folyamatosan működött. Az Olvasókör kezdeményezésére épült fel 1928-ban a kiskanizsai polgárok közadakozásából és kezességvállalása nyomán a mai épület, a helyi társadalmi, társasági és kulturális élet centruma.

A Kiskanizsai Polgári Olvasókör ma, 2015. március 14-én délután fél háromkor kezdődő rendezvénye keretében ünnepli fennállásának 145. évfordulóját.

A program keretében a kulturális műsor – utalva a Nemzeti Ünnepre és az Olvasókör céljaira, tevékenységére – a „Haza, szülőföld, otthon” címet kapta.

Az ünnepi köszöntők mellett előadás hangzik el „A mi Kiskanizsánk” címmel Lukács Ibolya új könyve kapcsán. Emellett emléklapokat, emlékérméket adnak át azoknak, akik sokat tettek a Kiskanizsai Polgári Olvasókör fennmaradásáért, valamint elismerik azokat is, akik az elmúlt évben a kiskanizsai hagyományok ápolásában, a kulturális és közéletben élen jártak és az