Jazz a javából – a fesztivál szombati programja

bagyi-012A szombati programot a Bágyi Balázs New Quartet kezdi 19 órakor. Az együttes névadója a magyar jazzélet egyik meghatározó, külföldön is rendszeresen koncertező művésze. Számos formáció tagjaként szinte minden műfajban alkot, különleges, melodikus dobolási stílusa komplex zenei élmény nyújt.

 

 

 

 

Knut-KristiansenNorvégiából érkezik Kanizsára a MONK MOODS Quartet. Tenorszaxofonosa a nagykanizsai születésű Vincze Zoltán, aki számos fesztiválon olyan legendás zenészekkel lépett fel, mint Phil Woods, Joe Henderson, Diana Krall, BB King. A csapat alapítója Knut Kristiansen zongorista, Thelonious Monk nagy tisztelője, követője.

 

 

 

 

250px-Lászlo_Dés,_o-töne_2011A nap sláger koncertjét 22 órakor a Dés László – Balázs Elemér Quartet és a Voces4 Ensemble adja. Egy négytagú énekegyüttes, valamint egy szabad zenét játszó jazz-quartet két műfajból egy harmadikat hoz létre. Találkozik a középkor, a reneszánsz és a 21. század zenéje…….

 

 

 

 

 

 

 

 

131218-Ferenc_Nemeth-Mupa-01Az idei fesztivál záró koncertjét a keszthelyi születésű Németh Ferenc együttesétől hallhatjuk. Igazi nemzetközi formáció a Németh Ferenc Group. A gitáros-énekes Lionel Loueke Nyugat-Afrikából származik, Daniele Camarda Szicíliában látta meg a napvilágot, Chris Cheek a jazz városában St. Louisban született. Négy féle zenei világ találkozik közös muzsikájukban