Jótékonysági est Nagykanizsán a zalakomári Németh család javára

Leégett egy zalakomári családi ház tetőszerkezeteMint arról a 8800.hu is beszámolt, május elején Zalakomárban leégett Németh Roland, Némethné Mohari Helga, és két iker gyermekük – Rolika és Ada házának frissen megépített tetőtere, benne a család minden holmijával, értékével.

A helyi önkormányzat, azonnal megkereste a bajba jutottakat, s a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesülettel közösen akciókat szerveztek a család megsegítésére. A példás összefogáshoz csatlakoztak Zalakomár és a környék civil és kulturális egyesületei, csoportjai, a nagykanizsai „Mit tehetnék érted” Karitatív Ifjúsági Közösség, az Arany Fény Adományközpont is.

A sajnálatos tűzről és az ennek kapcsán kibontakozó segítő akcióról beszámolt a helyi és az országos média, így segítve a bajba jutottak támogatásának megszervezését, melynek során az adakozók segítségével ruhákat, háztartási eszközöket, készpénz adományokat gyűjtöttek.

Kiskomáromban jótékonysági előadást tartottak, amelyen nagy számban vettek részt a segíteni akaró helybeliek, s jelentős összeggel járultak hozzá a családi fészek újjáépítéséhez.

A pénzbeli felajánlások összegyűjtésére az egyik nagykanizsai banknál a család részére a nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület számlát nyitott, amelyen eddig közel negyedmillió forint gyűlt össze.

bele3Mai sajtótájékoztatójukon a Civil Kerekaasztal képviselői elmondták, hogy a „Segítség a bajban” rendezvény sorozat záró előadását, június 25-én, szerdán 18 órakor tartják Nagykanizsán a Medgyaszay házban annak reményében, hogy tovább gyarapodik a Németh család házának rendbetételére felajánlott összeg.

A jótékonysági előadáson fellépnek az Igricek együttes – Farkas Tibor vezetésével, a Honvéd Kaszinó Diákszínpad és versmondói, a Magic Ritmo tánccsoport, Nagy Kata hastáncos, a Petrivente asszonykórusa Rodek Ferencné vezetésével, valamint a Nikolics Zsanna és Fási Barnabás táncduó, akik a legutóbbi országos versenyen I. helyezést értek el.

A szervezők e rendezvénnyel köszönik meg mindazok segítségét, munkáját, akik részt  vettek a Németh család támogatásában, és itt adják át a családnak a jótékonysági bankszámlán összegyűlt felajánlásokat is, melyhez a program zárásáig az alábbi számlaszámon még várják az adományokat: 10918001 – 00000085 – 20470042.

(Fotók: Civil Kerekasztal, MTI)