„Kétszer ad, aki gyorsan ad” – segítséget remél a zalakomári Németh család

„Kétszer ad, aki gyorsan ad” mondja a szólás. Ennek az igazságnak a jegyében szervezett sajtótájékoztatót Zalakomárban a helyi önkormányzat és a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület.

beleMint arról hírportálunk is beszámolt (

Itt:  http://www.8800.hu/aktualis/lakoepulet-eg-zalakomarban/ és itt:

http://www.8800.hu/aktualis/fotok-zalakomari-lakohaz-tuzrol/ )

, 2014.05. 04-én Zalakomárban leégett Németh Roland, Némethné Mohari Helga, és két iker gyermekük – Rolika és Ada házának frissen megépített tetőtere, benne a család minden bútora, ruhája, és technikai eszköze. A szomszédok szerencsére meglátták a tetőről ömlő füstöt, és riadóztatták a háziakat, akik az egészből mit sem észlelve éppen televíziót néztek. Ennek köszönhetően a földszinten lakó nagypapával együtt időben ki tudtak menekülni az épületből, melynek tetőtere a hatalmas szélben pillanatok alatt teljesen kiégett.

A helyi önkormányzat, mint arról a mai sajtótájékoztatón Hatos Tibor alpolgármester beszámolt, azonnal megkereste a bajba jutottakat, hogy miként lehetne segítségükre. Kiderült, hogy a családnak elsősorban anyagi segítségre lenne szüksége, valamint építési anyagokra ahhoz, hogy házukat újból lakhatóvá tudjuk tenni, az életüket újra tudjuk kezdeni.

bele2Az esetet hallva – és a zalakomáriak  felkérésére –  a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület – amely már több hasonló segítő akciót szervezett – azonnal munkához látott. Mint Lengyák István soros elnök elmondta, a pénzbeni felajánlás összegyűjtésére az egyik nagykanizsai banknál a család részére számlát nyitottak. A pénzintézmény – támogatva a jótékonysági akciót – három hónapra teljesen ingyen vállalta a számla kezelését. Ezt követően megkeresték az Aranyfény Civil Egyesület Adományközpontját, akik ruhák gyűjtésébe fogtak.

A szervezők azzal a kéréssel fordulnak mindenkihez, aki segíteni tud, hogy pénzadományaikat az alábbi számlaszámra juttassák el: 10918001 – 00000085 – 20470042 (UniCredit Bank) . Aki tárgyi segítséget tud adni az közvetlenül keresse meg a családot (Zalakomár, Zrinyi Miklós utca 7., telefon: Némethné Mohari Helga – 06302984575.