Jubileumi ünnepségek a Miklósfai Iskolában

Az idei tanév kétszeresen is jubileum a Miklósfai Iskola életében. A 35. tanévet kezdték idén a jelenlegi épületben és a miklósfai városrészben 245 évvel ezelőtt indult az oktatás.

Számos programot szerveznek a jubileum jegyében az intézményben a következő hetekben.

Fa ültetés 2014. március 25.Március 25-én, Gyümölcsoltó Boldog Asszony napján diákok és tanáraik 25 gyümölcsfát ültettek el az iskola udvarán. A Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával minta tankertet alakítanak ki a tavasz folyamán, melynek első lépése a gyümölcsfák telepítése, melyet majd a konyhakert kialakítása, beültetése követ. Mindez annak érdekében, hogy erősítsék a környezettudatos szemléletet tanulóikban, munkára neveljék őket.

Fa ültetés 2014. március 25.Fontos, hogy a miklósfai diákok ismerjék meg a helyi közösség gazdálkodási, népszokási hagyományait és ápolják azokat.

Március 28-án Családi sportnapra kerül sor az iskolában, majd április 8-án a Bárczi Kiejtési Alapítvánnyal közösen meghirdetett kiejtési versenynek adnak otthont a Nagykanizsai Tankerülethez tartozó általános iskolák tanulói számára.. A verseny érdekessége, hogy a volt iskolaigazgató Búvári Lajos unokája, Buvári Márta az egyik fő szponzora ennek a rendezvénynek. Április 16-án pedig ünnepélyes Gála műsort rendeznek az évfordulók tiszteletére, ahol volt és jelenlegi diákok, pedagógusok lépnek színpadra.