Kábítószer termelőt-, kereskedőt fogtak el Zalában

9_42Kábítószer-kereskedőt és egyben – termesztőt, továbbá több mint tucatnyi vevőjét fogták el a zalai rendőrök, miután egy zalaegerszegi hegyi ingatlan kertjében vadkendert találtak – mondta el a zalaegerszegi rendőrkapitányság vezetője csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján.

Farkas Tibor kifejtette: a rendőrök szeptember 9-én jelentek meg a lakásként is használt hegyi hajléknál, amelynek a kertjében a paradicsom, a paprika és a kukorica között elrejtve tíz tő vadkendert találtak. A házban volt az ingatlan 30 éves tulajdonosa és három másik férfi is.

7_68A házkutatás során a nyomozók kábítószer-kereső kutya segítségével több helyre elrejtve, edényekbe csomagolva mintegy 60 gramm szárított vadkendert, illetve az adagoláshoz szükséges eszközöket és készpénzt is találtak.

A négy férfi kihallgatása során kiderült, hogy az ingatlan tulajdonosa kábítószer-termesztőként és -terjesztőként is tevékenykedett. Ezen a nyomon kiindulva a rendőrök több mint 10 további fogyasztóhoz jutottak el, akik rejtjelezve egymás között bornak hívták a kábítószert. Egyiküknél több mint 60 vadkendermagot, csomagolva amfetaminszármazékot, továbbá három géppisztolylőszert is találtak.

A rendőrkapitány elmondta: a 30 éves termesztőt őrizetbe vették, de azóta már szabadlábra került. Kábítószer-kereskedelem miatt folyik ellene az eljárás, ezért a bűncselekményért kettőtől nyolc évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatják.