Kábítószert kerestek és több mint félszáz lőszert találtak a kanizsai rendőrök

A nagykanizsai rendőrök lőfegyver engedély nélküli megszerzésével vagy tartásával elkövetett lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének elkövetésével gyanúsítanak egy muraszemenyei férfit.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság nyomozói házkutatást tartottak a 34 éves férfi otthonában, ahol több növényi eredetű kábítószergyanús növényt és anyagokat, valamint engedély nélkül tárolt félszáz kispuska lőszert és közel tíz sörétes lőszert találtak.

A férfit gyanúsítottként hallgatták ki, aki elismerte, hogy a két éve elhunyt édesapjának a vadászáshoz használt lőszereit tárolta otthonában, annak ellenére, hogy tudta, engedélykötelesek; a növényi eredetű kábítószergyanús anyagokkal kapcsolatban annyit mondott, hogy Murarátka és Alsószemenye között az M70-as autóút szervízútja mellett találta egy hónappal ezelőtt, és hazavitte. A gyanúsított azt is elismerte, hogy rendszeresen fogyaszt marihuánás cigarettát.

A növényi eredetű kábítószergyanús növényeket és anyagokat a nyomozó hatóság szakértő bevonásával vizsgálja.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság lőfegyver engedély nélküli megszerzésével vagy tartásával elkövetett lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást B. Ferenc ellen, aki szabadlábon védekezhet.