A kandallóba akarta dobni a lőszereket

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya vádemelési javaslattal zárta le azt a nyomozást, amelyet lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el.

Egy 46 éves nagykanizsai férfi 2014. január 4-én délután nagykanizsai otthonában veszekedett 68 éves édesanyjával, majd különböző lőszereket próbált a kandallóba bedobni.  A rendőröket az asszony értesítette. Az intézkedés során a nagykanizsai járőrök megállapították, hogy a férfi különböző lövedékeket és lőszereket tartott magánál, amelyekhez sem fegyvertartási engedélyt, sem lőfegyvert nem tudott átadni az egyenruhásoknak. A fegyverszakértő szerint ezek a lőszerek 22-es kaliberű töltények. A rendőrök a férfit előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra, a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését részben elismerte.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az ügyben keletkezett iratokat B. Balázs ellen szóló vádemelési javaslattal megküldte a Nagykanizsai Járási Ügyészségnek.