Kanizsa Kul-túra Egyesület – 130 kilométer Rockenbauer Pál emlékére

Ma, július 28-án, hétfőn reggel 9 óráig 33-an csatlakoztak a július 24-én az Egyesület facebook-os lapján közzétett felhívásra, de vélhetően sokkal többen lesznek majd, akik teljesítik a híres operatőr, természetfilmesről elnevezett túrasorozat valamelyikét.

rockenbauer-130

A 130 km-es túra teljesítését elismerő jelvény

Szombaton, augusztus 2-án kora reggel a dr. Mező Ferenc Gimnáziumtól tömegrajttal induló Rockenbauer Pál teljesítménytúra legnehezebb száma 130 kilométer hosszú, a résztvevők a szintidőnek megadott 33 óra alatt szinte egész Zalát bejárják a 2640 méter szintkülönbségű útvonalon, s jutnak vissza a gimnáziumhoz. A „csak” 70 kilométer hosszú túra Rádiházáról indul szombaton délután 2 órakor, a szintidő itt 17 óra, s ennek célja is a dr. Mező Ferenc Gimnázium előtt van. E két erősebb túra mellett lesz egy 40 kilométeres nappali és egy 40 kilométeres éjjeli túra is, ez utóbbi starthelye a bázakerettyei buszpályaudvar, célja szintén Nagykanizsa. A résztvevőknek 11 óra áll rendelkezésükre részben az éjszakában a Bázakerettye – Budafa – Kistolmács – Valkonya – Homokkomárom – Nagykanizsa útvonal megtételére.

image_0001_smHogy mire számíthat, aki elindul? Részlet egy, az Egyesület közösségi portálos lapján megjelent bejegyzésből: „Ma voltam pálya bejáráson, Csaba barátommal, na mit mondjak kemény a terep, akkorát estem, mint a ház, mert olyan sár dagonya van, hogy csak na. Egyébként Budafa és Kistolmács között jártunk, kilométerben nem sok, de az újoncoknak kemény lesz, oda kell figyelni 3 ponton is el lehet kavarni, főleg sötétben. Oda kell figyelni a k+ jelzésre.”   

A túra teljes leírása itt: http://bit.ly/rockenbauer

A túrákkal kapcsolatos egyéb információk itt: https://www.facebook.com/egyesulet.kanizsakultura?fref=ts