A kanizsai diákok is járják a Kárpát-medence magyarok lakta vidékeit

beleA külhoni magyarsággal kapcsolatos ismeretek bővülésének elősegítésére még tavasszal Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek címmel nyílt pályázatot hirdetett az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő. A program keretében a pályázó iskolák a 3-4 napos tanulmányi kirándulás utazás és szállás költségére személyenként akár 35 ezer forintot is igényelhettek.

A kanizsai iskolák rendkívül jól szerepeltek az idei pályázati fordulóban.

A Batthyány Gimnázium kisgimnazistái ma hajnalban indultak el Délvidékre. Ma Szabadka és Magyarkanizsa magyar vonatkozású nevezetességeivel ismerkednek, holnap Zentán a helyi iskola hetedikeseivel találkoznak. Az 4 napos út további nagyobb állomásai: Újvidék, Temerin, Zombor.

bele2A Hevesi Iskola több mint 1 millió forintot nyert az  Útban „Rákócziék Kassája” felé címet viselő felvidéki kirándulásra, a kőrösis és a kiskanizsai gyerekek Erdélybe látogatnak majd  a Határtalanul program támogatásával. Ugyancsak Erdélybe utazik majd tavasszal a Rozgonyi iskola csoportja.

A tanév során több városkörnyéki intézmény hetedik osztálya is útnak indul majd. Október elején példádul a Csapi Térségi Általános Iskola, Szakiskola és Kollégium diákjai keresik fel az elnyert 700 ezer forintos támogatás igénybevételével Arad és Kolozsvár magyar vonatkozású nevezetességeit, megjárják majd a Tordai hasadékot és az ottani sóbányát és Vajdahunyad várát is.

(A cikket illusztráló fotók a batthyány-s diákok utazás előtti felkészítő óráin készültek.)