Újabb pályázatok, újabb remények

A mai soros közgyűlés után azonnal összehívott soron kívüli testületi ülésen két fontos pályázat előkészítéséről döntött az önkormányzat. Kiírás még egyik esetben sincs, de az előkészületeket már most meg kell kezdeni, hogy alkalomadtán gyorsan, kész anyaggal lehessen reagálni a lehetőségre. Az előre elkészített anyag már csak azért is előnyt jelenthet, mert tapasztalat, hogy az igények jóval felülmúlják a keretösszeget, a források kimerülése miatt a programok mindössze néhány napig élnek.

Az egyik előkészítendő pályázati anyag a Hevesi Iskola 151 millió forintos épületenergetikai fejlesztését célozza meg. Eredményes pályázat esetén korszerűsítenék a használati melegvíz rendszert, a fűtést, az épület szigetelését, kicserélnék a nyílászárókat, és napelemes rendszert is telepítenének.

A másik pályázat a Batthyány Gimnáziumra és a Polgármesteri Hivatalra telepített olyan fotovoltaikus (napfényből előállított villamosenergia) rendszer kiépítését célozza meg, mely a villamosenergia-igény részbeni vagy teljes közvetlen kielégítését szolgálja. A Hivatal esetében mintegy 14,5, a Gimnáziumnál pedig kb. 20 millióban kerülne a beruházás, az önkormányzat saját forrásból ennek 20 százalékát finanszírozná.