Kanizsai fiatalok nagy sikere – A Microsoft egy magyar (kanizsai gyökerű) startupot választott a hónap kisvállalkozásának

statzupbeleA Statzup nevű hazai cég az amerikai Microsoftnál májusban elnyerte a hónap kis- és középvállalkozása (KKV) díjat. Tavaly pedig részt vettek a magyarországi Microsoft Imagine Cupon, melyen a második helyen végeztek.

A Statzup kanizsai alapítói: Simán Kristóf, Varga Tamás, Szokol Balázs, Drávecz Árpád.

A gyermekkori barátok által 2012 decemberében alapított Statzup fantasy focijátékok és azok mobilalkalmazásának fejlesztésére specializálódott. A Statzup játékában a labdarúgást kedvelők saját csapatot állíthatnak össze, melynek játékosai a valós mérkőzések alapján kapnak pontokat, és különböző ligákban versenyezhetnek a többi felhasználóval. A 8800.hu-n korábban megjelent írás: http://www.8800.hu/kanizsaiak/ujraeledhet-magyar-foci-kanizsai-segitseggel/

A startup rövidesen elindítja második applikációját, a nemzetközi platformra tervezett The Fantasy Footballt, mely a közelgő világbajnokságon egymillió játékos elérését célozza meg. A vb-re fejlesztett applikáció hivatalosan június 9-én kerül piacra öt országban, de később tovább terjeszkedve több országban is. A Statzup a világbajnokság alatt megőrizné és bővítené felhasználói bázisát, melynek tagjai a tervek szerint hamarosan az európai topligákban, illetve más sportágakban is megmutathatják tudásukat!

A Magyar Labdarúgó-szövetséggel indított Statzup-játékra az első 26 órában rögtön több mint ötezren regisztráltak, fél évvel később ez a szám meghaladta a 13 ezret. A Statzup az alkalmazást több platformon fejleszti, úgy, mint Windows Phone 8, Xbox One, Android és a hamarosan elérhető iOS-verzió.

(forrás:  www.hvg.hu )