Kanizsai üzleti hírek

A Netta legjobbak között

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Zalai Hírlap tegnapi közös konferenciáját adták az idei kamarai díjakat. Az évtizedes múltra visszatekintő Zala Megye Gazdaságért Kamarai Díjat idén az egerszegi Zalaco mellett a nagykanizsai Netta-Pannónia Kft kapta meg.

Jutalmazott és díjakat alapított a Nagykanizsai Kereskedelmi és Ipar Kamara

IMG_6293A szervezet küldöttgyűlésén adták át a 2013. évi „Év vállalkozója díj”-at dr. Füle Lajosné belsőépítésznek.

Új elismeréseket is alapított a küldöttgyűlés:

„Nagykanizsai Kamarai Gazdaságfejlesztésért” díjat adományozhatja annak a természetes személynek, aki Nagykanizsa gazdasági életében legalább 20 éven át vezető tisztségviselőként vagy vállalkozóként olyan területen dolgozott, amellyel komoly befolyást gyakorolt a város gazdaságának fejlődésére.

„Kamarai Életmű” díjat adományozhatja annak a természetes személynek, aki minimum 15 évet eltöltött kamarai vezetőként, tisztségviselőként.

„Egyetemi Kamarai” díjat adományozza a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán a legjobb tanulmányi eredményt elért, végzős, nagykanizsai lakosú informatikus vagy mérnök hallgatója részére. Első ízben 2014-ben adható ki.

Állásfoglalt a Küldöttgyűlés a kötelező tagsággal kapcsolatban is.

Eszerint alapvetően támogatja azt, a következő feltételek teljesülése esetén: ha a vállalkozások jobb helyzetbe kerüljenek; ha ajelenlegi struktúrára épül, azaz maradnak a városi kamarák is; ha az önkormányzatiság megmarad; ha az apparátusban érvényre jut az egész országban az azonos kiszolgálás, az egyenszilárdság; ha a kamarai változások biztosítsák az EU-s elosztásban valamilyen formában való részvételt.

Fiatal kanizsai vállalkozók támogatása

inkub A Nagykanizsai Inkubátorház pályázati tanácsadója, Cserti Csilla az elmúlt héten a „Fiatalok vállalkozóvá válását” támogató pályázati programban résztvevő, leendő vállalkozóknak tartott műhelybeszélgetést.

Az Inkubátorház elindulása óta fontos missziójának tartja, hogy segítse új vállalkozások létrejöttét és ezek közül is kiemelt prioritásként kezeli a fiatalok elindulásához kapcsolódó tanácsadást. Az elmúlt év nyarán sokat emlegetett fiatalok vállalkozóvá válását támogató pályázati program mostanra ért a pályázat előkészítő fázisába. Januártól áprilisig a vállalkozó szellemű ifjak válogatott csapata egy képzésen vett részt, májusban benyújtották a kiíró felé az elkészített üzleti terveiket, most pedig a pályázat megnyitására várnak.

A mostani konzultáción a pályázatok lebonyolításáról, a szükséges dokumentációk elkészítéséről esett szó.