Kisvállalkozói Nap az Inkubátorházban

Kisvállalkozói Napot tartottak március 9-én a Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központban. A Minőségi Könyvelők Klubja Egyesület és az Inkubátorház közös rendezvényén munkaügyi, adózási, könyvelési, pályázati, valamint pénzügyi kérdésekről hangzottak el előadások. A három blokkban lezajlott előadásokat konzultációk követték, amelyek újabb hasznos információkkal szolgáltak a vállalkozások számára.

A nyitó előadást Kovács Emese munkaügyi tanácsadó tartotta, aki a munkaügyi auditok és ellenőrzések témaköreit gyakorlati példákon keresztül mutatta be. Őt Bálint József adószakértő, volt NAV ellenőr nem kis humorral átszőtt prezentációja követett. Ebben az adótörvények legfontosabb vonatkozásai és az adóellenőrzések mikéntje kapott hangsúlyt. A második blokkban Kur Viktória a mikro-vállalkozások, tervezési, stratégiai és működési modelljeit, a kutatási eredmények tükrében mutatta be, szólva a sikertényezőkről. Harkai István a könyvelő választásról tartott előadást, kiemelve annak pénzben is lemérhető eredményeit. A befejező részben dr. Szabó Bence ügyvezető az Európai Uniós pályázatok aktualitásairól beszélt és ismertette az új operatív programokat, a várható támogatási összegeket és az újdonságokat. Az utolsó előadást Gólik János motivációs tréner, coach a Siker hullámhosszán című könyv társszerzője tartotta, aki a kisvállalkozások pénzügyeinek döntési folyamatát vette górcső alá.

A jól sikerült rendezvényen számos gyakorlatban is használható ismerettel gazdagodtak a résztvevők és számos szakkiadvány is gazdára talált.