Kanizsának is jut az egykori Népstadion ülőhelyeiből

A látogatóknak helyet adó székek gyakran túlélik eredeti helyszínüket. A kanizsai egykori Kertmozi üléseiből féltucatnyi a Zeneiskola udvarát díszíti. A HSMK színháztermének felújítás előtti székeiből néhány még megtalálható például Csapiban, a diákotthonban.

puskas_szekekAz ország legnagyobb befogadóképességű nézőtere, a most már alapokig lebontott Népstadion, vagy ha úgy jobban tetszik Puskás Ferenc Stadion székei pedig az ország különböző településein lévő sportlétesítményekben élnek majd tovább, őrzik egy mindenféle szempontból különleges időszak nagy sporteseményeinek emlékét.

Bár az eredeti elképzelés az volt, hogy a 2000 lélekszám alatti települések között osztják szét az ülőhelyeket, végül a nagyobbak is hozzájuthatnak ezekhez az ereklyének számító és annak is szánt műanyag ülőalkalmatosságokhoz, így Kanizsára is jut majd 210 darab.  Hogy hol, melyik sportlétesítmény nézőterén helyezik majd el, ma még nem tudni, de az sem lenne elvetni való gondolat, ha az egyébként „A pad és szaksorok egykori szülőhelye a Puskás Ferenc Stadion (Népstadion) volt” szövegű tanúsítvánnyal kötelezően  jelölendő ülőhelyeket még egy kis ideig raktárban helyeznék el, s a leendő Sportcsarnok és 50 méteres uszoda nézőterén kapnának majd helyet, mondjuk a Dísztribünön (ha lesz ilyen). Az ugyan lehet, hogy a mindenkori díszvendégeknek ez nem lenne túl kényelmes, de ott nagy valószínűséggel tovább őriznék eredeti helyük emlékét, mint az átlagos nézőtéri sorokban.

(Fotók: MTI)