Kárpátaljai gyerekek a zalaszabari Holnapocska táborban

A Holnapocska Tábor a MNB Köz-Jó Alapítványával együttműködve egyhetes tematikus tábort szervez határon túli magyar diákok részére. Az ezen a héten zajló program résztvevői ezúttal a háború sújtotta Ukrajna területén élő, magyarlakta településeiről kerülnek ki.

holnapocskaA rendezők célja egy olyan interaktív, egyhetes programsor összeállítása volt, ahol a felső tagozatos, középiskolás diákok honismereti foglalkozások keretében bővítik történelmi, természetvédelmi, gazdaságtörténeti, pénzügyi ismereteiket. A program keretein belül közelebbről megismerkedhetnek az anyaország pénzügyi kultúrájával, alapelveivel is.

A megvalósulás anyagi lehetőségét az MNB Köz-Jó Alapítványa, a szervezés, végrehajtás, minden elemét pedig a Holnapocska Tábor biztosítja a zalaszabari gyermektáborban. Kárpátalján a gyermekek kiválasztásában és utazásuk szervezésében két szervezet vesz részt: a Kárpátaljai Nagycsaládosok Egyesülete és a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség.

A Holnapocska Tábor a Zalaszabarban üdülő gyermekek részére igazi paradicsom, hiszen Magyarország legdinamikusabban fejlődő kalandparkjának, a Zobori KalandoZoo-nak a területén helyezkedik el. A tábori programok mellett elsősorban szórakozásé a főszerep, hiszen szabad idejükben a diákok teljes egészében birtokba vehetik a kalandparkot, és megismerkedhetnek a Kis-Balaton természeti kincseivel is.