Átadták a karácsonyi Gyógyvarázs adományait – a kanizsai gyermek osztály új műszereket kapott

bele1A 8800.hu olvasóinak is része van abban, hogy a K&H Bank karácsonyi Gyógyvarázs internetes szavazó versenyén megelőzte a többi résztvevőt a Kanizsai Dorottya Kórház.

Az banknál már hagyományokkal bíró programmal hat vidéki intézmény, köztük a Kanizsai Dorottya Kórház gyermekegészségügyi-ellátásának javításához járult hozzá a K&H 2014-es karácsonyi támogatásaival –  mondta el az akciót lezáró rendezvényen Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója. A három kórház és három mentőállomás összességében több mint 6 millió forint értékű orvosi eszközöket, műszereket kapott.

bele2A K&H  támogatási programja segítségével a Kanizsai Dorottya Kórház gyermekosztálya 1,5 millió forint értékben négy fontos műszerhez jutott.

„A Gyógyvarázs által adományozott műszerek nagy mértékben segítik az osztály 150 000 lakost ellátó területéről évente 2000 gyermek fekvőbeteg és az intézetben született 720 újszülött ellátását” – mondta el az átadó ünnepségen Nád Márta, a Kanizsai Dorottya Kórház Csecsemő- és Gyermek Osztályának osztályvezető főorvosa.