Kerékpáros közlekedéshez kapcsolódó munkák szerte a városban

Nem lesz nehéz dolga a Polgármesteri Hivatalban annak a munkatársnak, akinek a „Kerékpárosbarát Település 2013” című pályázathoz az anyagot össze kell állítania. Ez a pályázat nem kínál pénzt, viszont, ha a város nyer, 2015 végéig viselheti a címet, mely jelzi: itt megpróbálják jól kiszolgálni a hobbiból vagy napi szükségletből két keréken járókat. Nagykanizsán pedig ez az év bőven hoz ilyen fejlesztéseket.

A Csónakázó-tónál épül a BMX pálya mely a jövőben vélhetően vonzza majd a terepkerékpáros sportág versenyzőit, híveit, s láthatunk néhány látványos versenyt a fúrótorony alatti erdőben.

Még tavasszal azt az ígéretet kaptuk, hogy 2015 tavaszára elkészül a város automata kerékpár kölcsönző rendszere, melyhez indulásként 80 db, ahogy annak idején az erről szóló tájékoztatón fogalmaztak „barbár-biztos” kerékpár és 10, egyenként 16 beállót magában foglaló dokkoló egység tartozik.

Horvát-magyar együttműködés keretén belül, uniós forrásból épül a Kapronca-Zalakaros közötti út is. Ennek látják jeleit a Vár úton és Teleki úton.

beleDe kezdődik hamarosan a munka a Csengery úton is, s ez már nem annyira idegenforgalmi célokat, hanem inkább a helyben bringával járók biztonságát, kényelmét szolgálja. Akárcsak a már épülő, s az Ipari Parkig vezető út a Petőfi utcában. A Huszti tértől induló szakaszon ezekben a napokban is dolgoznak, folyik a tereprendezés a meglévő járdák szélesítése.

Szóval összejöhet ez a cím, lehet Kanizsából „Kerékpárbarát Város” .