Király utca 35. – a szemünk előtt ment tönkre

A megye műemlékeinek ismertetője 1830 körülre teszi építése időpontját, de Tarnóczki Attila szerint a rendelkezésére álló dokumentumok alapján inkább az 19. század második fele a valószínű, ugyanis egy 1863-ból származó kataszteri térképen még ezen a helyen kettő kis épület áll, mindkettő Plosszer Gyuláné tulajdonában.
Az eredeti épületet Plosszer Ignác városi mérnök klasszicista házaként ismerjük. A város mérnöki hivatala Halvax József polgármestersége idején (1868-1872) került megszervezésre. Ennek lett első vezetője Plosszer, aki előtte az uradalom földmérője (mérnöke) volt. Az 1890-es években ment nyugdíjba.
A ház egészen az 1970-es évek elejéig sértetlenül állt, de akkor a új (a jelenlegi) buszmegálló miatt kialakítandó új úthálózat miatt nyugati felét lebontották. Ennek a szárnynak a helyén máig egy eléggé környezet idegen faház áll. A maradék épület sorsát az idei tél pecsételte meg. Teteje beszakadt, lakhatatlanná vált. Jelenlegi állapotát Tarnóczki Attila Hol, mi? Kanizsai házak és lakói című gyűjteményében végstádiumként jellemzi.