Költözik a JYSK, jön az ALDI?

Az ALDI jött volna már az évtized elején is Kanizsára, ők vásárolták meg a volt Üveggyár területét. De az azóta is üresen, gyomosan áll, ugyanis közbe szólt a 2011 decemberében bevezetett „plázastop”, azaz, hogy 300 négyzetméter fölött nem épülhet üzlet Magyarországon.  A több mint 100 éves (!) múltra visszatekintő németországi cégcsoportnál most mégis kitalálhattak valamit, hogy kikerüljék ezt a tilalmat, ugyanis néhány napja nagykanizsai álláshelyeket hirdetnek. Leendő üzletvezető, árufeltöltő és részmunkaidős eladó jelentkezését várják egy közelebbről meg nem határozott Hevesi Sándor utcai üzletbe.  Hogy pontosan hol lehet ez az áruház, nem tudni.

keres3

Üres, de nem itt lesz az ALDI

Igaz, az utca elején a volt laktanya területén már évek óta üresen áll egy eredetileg is kereskedelmi céllal épült és már régóta eladó üzlet, de az értékesítésével foglalkozó ügynökségnél cáfolták, hogy ez lenne a leendő ALDI. Szóba jöhet még a STOP SHOP is, de ez némiképp ellentmondana annak, hogy ezek a kereskedelmi láncok általában szigorún ragaszkodnak az arculatuknak megfelelő építészeti megjelenéshez. A 8800.hu megpróbálta az új üzlet helyével kapcsolatos kérdéseivel elérni az ALDI  illetékeseit, ha válasz érkezik, közzétesszük.

Az mindenesetre tény, hogy ennek az üzletnek a megjelenésével is a város keleti részének kereskedelmi kínálata erősödik, míg a nyugati, kiskanizsai városrészben továbbra is mindössze egy közepes méretű üzlet jelenti a választékot.

keresbeleA „keleti blokk” erősödik azzal is, hogy az egyre kedveltebb lakberendezési áruház, a JYSK kiköltözik a Plázából és birtokba veszi a Dózsa György utca végén lévő volt SPAR épületét. A napokban el is kezdték az új lakó elvárásainak megfelelően átalakítani a város egykor volt első nagy áruházát. Hogy mikor lesz a tényleges költözés és nyitás, erről nincs információ, de aligha tévedünk, ha azt állítjuk, hogy ősszel már a jelenleginél nagyobb, a vásárlók kiszolgálása, az áruk kiadása szempontjából kedvezőbb helyen fogadja a kanizsaiakat a JYSK.

A dán tulajdonú lánc kanizsai üzletének költözése érzékenyen érintheti a Kanizsa Pláza tulajdonosait.

Valamikor mindenkinek egyértelműnek tűnt, hogy a vásárcsarnok és a buszmegálló közelsége garantálja a Pláza forgalmát. A várakozás nem jött be,  a nagyobb területet bérlők közül mára gyakorlatilag a pécsi székhelyű könyvkereskedés maradt az épületben az első fecskék közül.