Tudjuk, hol lesz az ALDI!

Ugyanott, ahol a JYSK.

Néhány napja megírtuk, hogy hamarosan a Dózsa György utca végén lévő, egykor a SPAR-nak helyet adó, de már évek óta üresen álló épületbe költözik a Plázából a JYSK lakberendezési áruház. Arról is írtunk, hogy jön az ALDI is, de nem találtuk ki, hogy az álláshirdetésekben mire gondolnak, amikor a Hevesi utat jelölték meg a munkavégzés helyeként. A cég kommunikációs ügyeiért felelős társaság pedig még idő előttinek ítélte a tájékoztatást. (Korábbi írásaink a témáról: http://www.8800.hu/aktualis/koltozik-jysk-jon-az-aldi/ és itt: http://www.8800.hu/aktualis/megjott-az-aldi-valasza-kanizsai-aruhaz-lesz-de-tobbi-meg-titok/ ). De Nagykanizsa kicsi város, így aztán viszonylag rövid idő alatt és megbízható forrásból jött a hitelesnek tekinthető válasz, azaz, hogy egy helyen, egy épületben lesz a két áruház.

Kézenfekvő megoldás. Csak a felülnézetből tűnik fel, hogy a volt Spar épülete ugyanis nem is olyan kicsi, 45 x 70 méter, azaz (leszámítva a közös bejárati részt és a hátsó, egyébként a JYSK vásárlói szempontjából nagyon praktikusnak tűnő rakódó rámpát) közel 3000 négyzetméter. Ezen pedig már meg lehet osztozni. Hogy megközelítő képet alkothassunk, megmértük a másik közkedvelt, s jelenleg felújítás alatt lévő diszkont nagyságát is, ez is 70 méter hosszú, de csak kb. 22 méter széles, azaz fele akkora, mint ahová most az ALDI és a JYSK közösen beköltözik.  Ha az új lakók feleznek (állítólag az ALDI a vevő és a JYSK az ALDI albérlője), akkor az élelmiszer áruház megközelítően akkora lesz a Balatoni úton lévő másik üzlet, a lakberendezési áruház pedig a jelenlegihez képest nyer is egy-két száz négyzetmétert.

Ami még együtt járhat a két áruház költözésével. Az új lakók vélhetően nem csak az épületet, de az előtte lévő hatalmas, de most eléggé lepusztult képet mutató parkolót is rendbe tetetik, hogy kedvezzenek leendő vásárlóiknak.

Ui: nem hivatalos hír (azaz ne kérjék számon az eladókon, is ne is hivatkozzanak a cikkre), hogy a költözés előtt álló lakberendezési áruházban állítólag -bár nem hirdetik-már megkezdődött a kiárusítás.