Közlemény, melynek a fele sem igaz

Még május elején jelent meg az alábbi szövegű tájékoztató több kanizsai internetes felületen:

„Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Nagykanizsán, a Sugár utcában a Rozgonyi u. – Királyi Pál u., valamint Vörösmarty u. – Dózsa Gy. u. szakaszokon 2014. május 5. (hétfő) 7.00 órától várhatóan 2 hónapig a Dél-Zalai Víz- és Csatornamű Zrt. ivóvíz-rekonstrukciós munkákat végez, ezért ezen időponttól forgalmi rend változás lép életbe….

….. Az ivóvízvezeték kiváltással érintett útszakaszokon a továbbiakban elvégzik a kétoldali járda és úttest burkolat-felújítási munkálatait is. A burkolat-felújítási munkák a fent jelzett időtartamban az ivóvízvezeték-rekonstrukcióval párhuzamosan kerülnek elvégzésre.

Szíves türelmüket és megértésüket kérjük.”

beleAzóta lassan négy hónap telt el. De ebbe a négy hónapba a munkának csak az egyik fele ( Vörösmarty-Dózsa közötti szakasz) fért bele. A másik felének neki sem álltak.

Először, májusban még azt feltételeztem, hogy időközben valaki(k) a Vízműnél rájöttek, hogy nem a legjobb ötlet a tanév végi hajrában félig lezárni a Királyi Pál – Rozgonyi utcák közötti szakaszt, ahol több iskola is van. De kitört a nyár, s nem történt semmi, sőt a Sugár utca Dózsa utca felőli szakaszán is az előre jelzettnél lényegesen lassabban haladt a munka.

Lassan itt az ősz. Ha eddig vártak a második szakasszal, az legalább akkora baklövés, mint ha májusban kezdték volna el.

Mi történhetett?