A „Lazsnaki kastélyról” – zárt ülésen

A zárt ülések Nagykanizsán annyira zártak, hogy a laikus érdeklődő előzetesen jobbára csak az előterjesztések címét ismerheti meg, a tartalmát még vázlatosan sem. Így van ez most is, a csütörtöki, soron kívüli közgyűlés esetében.

A testület ismét előveszi az egykor szebb napokat látott „Lazsnaki kastély” ügyét. Hogy milyen apropóból, az az előterjesztés címéből nem olvasható ki egyértelműen. „Javaslat a nagykanizsai 4372. hrsz.-ú „Lazsnaki kastély” ingatlan értékesítésére” – ez a címe az anyagnak, de ez nem ad túl sok kapaszkodót. Túl sok variáció persze nem lehet. Az egyik lehetséges ok a tárgyalásra, hogy hosszú évek után végre van érdeklődő, s van érdemi ajánlat az egyre romosabbá váló épületre és a körülötte lévő mára már elvadult parkra. Ebben az esetben – ha pontosak az információink –  nyílt értékesítési pályázatot kell kiírni, s az ajánlattevő ezen részt véve nyerni el a vásárlás jogát. Ha nincs érdeklődő, akkor arról lehet szó, hogy az új testület változtatni szeretne a korábban meghirdetett eladási feltételeken. Ez akár azt is jelentheti, hogy az évekkel ezelőtti 50 millió forint körüli árat mérsékelnék.

(A cikk feletti fotó Tarnóczki Attila: Hol, mi? – Kanizsai házak és lakói című, a www.nagykar.hu oldalon elérhető digitális várostörténeti könyvéből származik.)