Legfőbb érték az ember – újabb egészségmegőrző program a Könyvtárban

 Ezzel a címmel nyílik kiállítása kedden a Zemplén Ifjúsági Egyesületnek kedden a Halis István Városi Könyvtár kávézójában. A kiállítás egy EU-s program keretében valósult meg, melyet múlt év szeptemberében kezdett el a megvalósító civil szervezet.

beleAz eseménysorozat témája az egészségfejlesztés és az egészségmegőrzés. A bemutató ezúttal elsősorban a fiatalabb generációnak szól, nekik próbál a sportra épülő életvitelhez tanácsokat adni. Így akár jelképesnek is nevezhető, hogy a szomszédos Batthyány Gimnázium diákjai testnevelés órához „öltözve” jelentek meg a megnyitón, s próbálták ki például a különböző tudatmódosító szerek hatását érzékeltető szemüvegeket, s kóstolták meg a reformkonyha ez alkalomból felkínált ételeit.

bele2A kiállítás április 5-ig lesz megtekinthető. A hagyományos megjelenési formák mellett interaktív elemek teszik élénkké, vonzóvá a programot. Egészségügyi állapotfelmérés végeznek, életmód tanácsadást adnak, kisfilmet vetítenek, reformkonyhai bemutatót és ételkóstolót tartanak a szakemberek. A kiállításra bejelentkező csoportok részére az ÁNTSZ szakemberei tárlatvezetést tartanak.