Új tárlatok városszerte

febje0Ma már alig van iskola a városban, amelyiknek ne lenne saját galériája. Ezen a héten – még a tanév végi hajrában – a dr. Mező Ferenc Gimnáziumban nyílt új képzőművészeti tárlat. Vágó Annamária Számvetés címet viselő bemutatója még a tanév végig, azaz június közepéig látogatható.

Képzőművészeti szempontból különösen gazdag ezekben a napokban a Halis István Könyvtár kínálata. Néhány hete kerültek fel a könyvespolcok melletti falakra az ország városait bemutató képeslapok. Alig egy hete nyílt meg, s még jövő közepéig látható két Magyarországon élő holland származású képzőművész, Péter Jansen festőművész és Wout Koppers szobrászművész kiállítása.

Microsoft Word - Pintye Anna Meghívó.docTegnap, csütörtökön este nyitották meg A MAG DALA – mandala kiállítást, az itt látható üveg- és selyemmandalák Főző Laura és Hack Anikó munkái. Ehhez a sorhoz csatlakozik pénteken délelőttől Pintye Anna Természetközelben című tárlata.

A sorból ne maradjon ki a Thúry György Múzeum se! Állandó tárlatai mellett újdonság a Hónap műtárgya mely ezúttal díszes gyöngyösnecceket mutatja be.

beleA múlt század elején Kiskomárom, Komárváros, Zalakaros, Galambok környékén élő asszonyok körében kedvelt díszes hajviselet alig néhány évtizede kopott ki a divatból. Legszebb darabjait külön erre specializálódott neccfűző asszonyok készítették, ezekből látható néhány szép darab a Hónap műtárgya vitrinében.