Lopott tárgyak gazdáit keresi a Rendőrség

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntettének és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást B.Gy. zalalövői lakos ellen.

Két zalaegerszegi körzeti megbízott 2014. november 4-én Zalaegerszegen igazoltatott egy 58 éves férfit Wartburg típusú járművével, aki az autóban lévő tárgyak eredetével nem tudott elszámolni, ezért előállították a helyi Rendőrkapitányságra, majd többrendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozók megállapították, hogy az igazoltatáskor és később a férfi otthonában tartott házkutatáskor talált tárgyak, így kézi szerszámok, kisgépek, háztartási és műszaki eszközök feltehetően bűncselekményből – betörésből – származnak.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán az eljárás során lefoglalt tárgyak keddenként 12 óra és 16 óra között, csütörtökönként 8 óra és 12 óra közötti időben megtekinthetőek a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság – Zalaegerszeg, Kossuth Lajos utca 45-47. szám alatti – épületében, továbbá a 06-92/311-510-es telefonszámon vagy a 107-es és a 112-es ingyenesen hívható segélyhívószámokon keresztül is kérhetnek tájékoztatást.