Neten vette, majd „higítva” adta tovább az anyagot

A gyanú szerint több fiatalnak adott el drogot az a 24 éves zalaegerszegi férfi, akit 2014. június 16-án fogtak el a zalaegerszegi rendőrök.

lefoglaltA férfit az egyenruhások előállították a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra és a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsított elmondta, hogy az internetről rendelte a herbalt saját fogyasztásra, azonban sok ismerőse van, akiket elmondása szerint „ő csak kisegített azzal, hogy eladta nekik az anyagot.” A nyomozás során kiderült, hogy volt olyan fiatal, aki rendszeres vásárlója volt. A férfi azt is bevallotta, hogy gyógynövényüzletben vett különböző növényi törmelékekkel keverte össze a herbalt, amit aztán alufóliába csomagolva adott el ismerőseinek, azonban hangsúlyozta, hogy nyeresége ebből nem származott. A rendőrök a házkutatás során mérleget, dohánypapírt és pénzt is lefoglaltak a gyanúsítottól.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást C. Csaba zalaegerszegi lakossal szemben, akit a rendőrök őrizetbe vettek és kezdeményezik előzetes letartóztatásának elrendelését.