Lubics Szilvia újabb sikere

A hétvégén rendezték a Baja – Szekszárd közötti 81 kilométeres ultrafutó versenyt, a Korintthosz.hu-t, mely onnan kapta nevét, hogy a két város közötti kijelölt útvonal távja megegyezik a Spartathlon első szakaszának hosszával, az Athén és Korinthoszi szoros 81km-ével. A verseny jelentős része közúti forgalomtól mentes, árvízvédelmi töltéseken haladt, de a nyomvonal több helyen is érintette a közúti forgalom számára nyitott közlekedési utakat.

A szintidő 11 óra volt, de külön díjazták a 9 óra 30 percen belül ( Athén – Korinthosz limit idő a Spartathlon-on ) teljesítőket.

A kanizsai ultramaratonistákat a versenyen Lubics Szilvia, Járosi Tamás, Sznopek József  képviselte.

Lubics Szilvia a távot 6:30:17 alatta teljesítette, s ezzel a női mezőny élén végzett, abszolút – a férfiakkal közös – összevetésben második lett. Lubics fölényét, teljesítményét jól jellemzi, hogy a női mezőnyben a második legjobb idő több mint egy órával marad el a kanizsai versenyzőétől. A férfiaknál Járosi Tamás 5. ( 07:05:57), Sznokep József 16. (07:49:24) lett, azaz mindhárman bőven a külön díjazott 9 óra 30 perc alatt futottak.