Ma még szünet, holnaptól iskola – tanévnyitók a városban

Jól jött a szép idő a nyár utolsó hétvégéjére, szépen búcsúzott a szünidő. De holnap már az iskola ad programot a legtöbb kanizsai diáknak, ugyanis az évnyitók többségét hétfőn este tartják. A piaristák viszont már vasárnap este köszöntötték az új tanévet. A 250 éve alapított piarista iskola 21. századi utóda az elmúlt évek intenzív fejlesztései nyomán –nem túlzás – a város legkorszerűbb oktatási intézménye lett. Új óvoda épült, de mellette gyakorlatilag az összes épületet pincétől a padlásig felújították, korszerűsítették.

Némi korszerűsítésre, felújításra jutott a város más iskoláinak is, például a Péterfyben ezekben a napokban is folyik a tetőfelújítás, a Batthyány Gimnáziumban pedig a sport pályák egy része kap új burkolatot. Ahogy az korábban is megszokott volt, a munkák egy részét a kivitelező tárbérletben végzi, azaz már folyik a tanítás, miközben még végzik munkájukat a felújítás szakemberei is.

A kanizsai iskolákban az alábbi időpontokban tartják az évnyitókat, s ezeket az időpontokat azoknak is érdemes áttanulmányozniuk, akiknek már-még nincsenek iskoláskorú gyermekeik. Hogy miért? Itt a válasz: http://www.8800.hu/aktualis/fo-uti-rekonstrukcio-hetfon-es-kedden-johet-a-kaosz/

Augusztus 31. hétfő, 16.00

Dr. Mező Ferenc Gimnázium

Augusztus 31. hétfő, 17.00

Kiskanizsai Iskola, Palini Iskola, Péterfy, Rozgonyi

Augusztus 31. hétfő, 18.00

Hevesi, Kőrösi, Batthyány

Szeptember 1. kedd, 8.00

Zrínyi, Bolyai, Thury, Cserháti, Műszaki Szakképző