„Magyar Kézműves Remek” a nagykanizsai Mészáros Lászlóné horgolása

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ebben az évben is – tizenkettedik alkalommal – meghirdette „Magyar Kézműves Remek” pályázatát, melynek célja a magyar kézművesség értékeinek és mestereinek, elismerése, minőségi kézműipari termékek bemutatása, a magyar termékek jó hírének öregbítése, a kézműipari vállalkozói kultúra elmélyítése, a magyar kézművesség turisztikai kínálatának gazdagítása.

A kézműipari vállalkozók teljes körét átfogó pályázati lehetőség elsősorban szakmai elismeréssel díjaz, marketing-, illetve megjelenési lehetőséget nyújt.

A 2014. évi pályázati felhívásra 97 pályamű érkezett, s a zsűri 39 címet adományozott. Az elbírálás során kiemelt követelmény volt a termékek eredetisége, nemzeti kultúrát őrző, egyedi értéket képviselő hagyományhűsége, a kivitelezés minősége és turisztikai hasznosíthatósága.

Idén, első alkalommal Nagykanizsáról is indult versenyző a megmérettetésen.

képek 116Mészáros Lászlóné horgolt termékével elnyerte a „Magyar Kézműves Remek” elismerő címet. Ebből az alkalomból köszöntötte őt ma délelőtt dr. Polay József, a nagykanizsai kereskedelmi és Ipar kamara elnöke, és Cseresnyés Péter polgármester.

Mészáros Lászlóné tízéves kora óta töretlen ambícióval, kedvvel horgol a mai napig. Több elismerés bizonyítja tehetségét.

2002-ben a Fürge Ujjakban megjelent a 3 dísz táska munkája.

2006-ban a Képző- és Iparművészeti Lektorátus szakvéleménye alapján 14 munkáját iparművész munkának minősítették.

2012-ben az Országos Népművészeti Kiállításon III. helyezést ért el.

Az országban több kiállításon is (Tokaj, Kiskunhalas) megjelentek művei.

 A „Magyar Kézműves Remek” elismerő oklevél mellett valamennyi díjazott lehetőséget kap arra, hogy használhassa a Magyar Kézműves Remek logót és termékéhez meghatározott tartalmú elismerő kártyát (termékcímkét) készíthessen.

A „Magyar Kézműves Remek” címet nyert pályázók termékeiből az MKIK kiállítást rendez, amely 2014. július 3-tól július 27-ig lesz látható a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban (Vajdahunyadvára).