Kamarai támogatással készült új film Nagykanizsáról

Az elmúlt évtizedekben készült már több, a városban rejlő üzleti, gazdasági lehetőségeket bemutató film készült Kanizsáról. Ezek jobbára a kedvező elhelyezkedésen, a földrajzi, közlekedési előnyökön, a letelepedést alátámasztó statisztikák elemzésén keresztül igyekeztek a városra irányítani a potenciális befektetők figyelmét.

 A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara finanszírozásában a Városi Televízió munkatársai által a közelmúltban készített új „imázs” film alkotói más, új utat választottak. Tapasztalataik szerint a száraz tények mellett a letelepedési kedv, elhatározás megalapozásához legalább ennyire fontos a már sikeressé vált kanizsai, illetve a városba települt vállalkozások bemutatása, illetve annak felvillantása, hogy milyen imázzsal, milyen arculattal bír városunk, hogy a vállalkozásuknak helyet kereső befektetők milyen helyi összefogásra, segítőszándékra, milyen szellemi környezetre építhetnek.

Ahogy az a filmhez narrációjában is elhangzik: Nagykanizsa egy élhető város, ahova érdemes befektetni, mert megvan a szükséges munkakultúra, mert minden van, ami egy cég eredményességéhez kell. Itt fontos a víz, a környezetvédelem, itt minden, még a fejetlen fehér mén legendája és szerencse patkója is azt sugallja: Itt szerencsés leszel!

p1460265Mint dr. Polay József, a kamara elnöke az alkotást bemutató sajtótájékoztatón elmondta: A film magyar és angol nyelvű kísérő szöveggel készült el, de igény szerint tovább bővíthető az idegen nyelvű variációk köre. A bemutatón Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Dénes Sándor polgármester egy-egy pendrájvra rögzített példányt kapott a filmből azzal a felkéréssel, hogy programjaik, találkozóik alkalmával használják, mutassák be. Ezt egyébként bárki megteheti, hisz a filmek az interneten is elérhetők itt: https://www.youtube.com/watch?v=HlCxFBPKsDk illetve az angol nyelvű verzió itt: https://www.youtube.com/watch?v=Q_m-k11Bz3Y