Magyarország legszebb konyhakertjei 2014 – ebben Nagykanizsának kötelező részt venni

A kötelező ebben az esetben mindössze annyit jelent, hogy a tavalyi sikerek után – bár közgyűlési bólintás kell hozzá – egyértelmű, hogy Nagykanizsa idén is csatlakozik a programhoz.

cikkbeA tavalyi akció látványos nagykanizsai sikert hozott, hisz amellett, hogy Kanizsáról neveztek a legtöbben, a végső elszámolásnál is remek eredmények születtek. A meghirdetett 5 kategóriából 3-ban (balkon, normál zöldségeskert, zártkerti zöldségeskert) nagykanizsai lett az I. helyezett. Az ötletadó karcagiak már kiírták az idei felhívást is, erre reagálva kap tájékoztatás és hoz döntést holnap az önkormányzat.

Az előterjesztés szerint Nagykanizsa azon túl, hogy a város ismét csatlakozik az országos programhoz, helyben még rátesznek egy lapáttal. A Vásárolj Kanizsán rendezvény keretén belül havi rendszerességgel sor kerül majd a „Kanizsai kertek kincsei”-nek bemutatására. „Kertek termékei” címszó alatt a TISZK belvárosi tanboltjában termelői bemutatót és árusítást szerveznek, a helyi médiumok pedig „Tündérkert” rovatot indítanának. A kertészkedés szempontjából kevésbé aktív időszakban pedig „Hobbi konyhakertész” képzést szerveznének. Emellett a tavalyihoz hasonló erős kampányt indítanak annak érdekében, hogy eleve jó start pozíciója legyen az összevetésben Kanizsának, azaz minél többen, ha lehet, a tavalyi 101-et is meghaladóan nevezzenek a versenybe.