Mától lehet jelentkezni lomtalanításra

A Futurus Pannónia Nonprofit Kft felhívása.

Tájékoztatjuk Nagykanizsa Város lakosságát, hogy ez évben is lesz tavaszi lomtalanítási akció. Az idei évben is előzetes egyeztetés szerint lomtalanítunk.

 A lomtalanítási akció április 01-től május 06-ig tart.

Lim-lomA lomtalanítási szándékot és annak pontos helyét március 21-től április 18-ig, munkanapokon 13.00-16.00-ig a Futurus-Pannonia Nonprofit Kft. 93/537-380-as telefonszámán lehet bejelenteni. A társasházak közös képviselői a lomtalanítást személyesen jelenthetik be a cég Vár u. 5. sz. alatt lévő szállítási irodájában.

A közösen leegyeztetett időpontra a Szolgáltató a lim-lom mennyiségétől és összetételétől függően az elszállításra konténert, a családi házas övezetbe tömörítős hulladékszállító járművet biztosít.

Családi házas övezetben az idei évben is kizárólag a hétvégén, szombatonként történő lomtalanításra van lehetőség (04.05., 04.12., 04.26., 05.03.). A háztartásban keletkezett lomot az ingatlan előtti közút mellé, a forgalmat nem akadályozó módon kell kihelyezni a lomtalanítás reggelén, hogy a célgépek és a dolgozók könnyen meg tudják közelíteni. Kérjük, hogy a kisebb méretű lomhulladékot zsákban vagy dobozban szíveskedjenek kitenni, a szétszóródás megelőzése érdekében!

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a lomtalanítás során kizárólag nagy darabos, azaz a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladó lom hulladék kerül elszállításra, tehát a lom továbbra sem tartalmazhat háztartási hulladékot, építési törmeléket, kerti hulladékot és faágat, autógumit, elektronikai hulladékot (pl: hűtőszekrény, televízió), illetve veszélyes hulladékot (pl: festék, gyógyszer, vegyszer)!

A Szolgáltató egy helyről csak egy alkalommal szállít el lomot.

IMG_0345A Vár u. 5 sz. alatti hulladékudvarban egész évben, továbbra is térítésmentesen adhatók le a háztartásokból származó szelektíven gyűjtött hulladékok és a lakossági veszélyes hulladékok, valamint háztartásonként 5 db autógumi. Kérjük ezért, hogy az újrahasznosítható csomagolási hulladékokat (fehér és színes üveg, papír, műanyag, fémdoboz, italos kartondoboz) ne a lomokkal együtt helyezzék ki, hanem használják a kihelyezett szelektív szigeteket és a hulladékudvart!

Tájékoztatjuk továbbá a lakosságot, hogy a lomtalanítás költségeit a rendszeres hulladékszállítás bevételei fedezik, ezért a rendezetlen, szüneteltetett szerződésű, illetve díjhátralékos ügyfeleinktől a lomhulladék nem kerül elszállításra.

A szabálytalan közterületi hulladék-kihelyezést a Közterület-felügyelet munkatársai ellenőrzik és szankcionálják!

A háztartásoknak, társasházaknak lehetősége van fenti a lakossági lim-lom akciótól eltérő időpontban, térítés ellenében is lomtalanítást rendelni a Szolgáltatótól.

Kérjük együttműködését környezetünk tisztaságának megóvásában!

Köszönettel az Ön Szolgáltatója:

Futurus-Pannonia Nonprofit Kft.

 netta