Mától Utazás Kiállítás – zalai résztvevőkkel

Ma kezdődik Magyarország legnagyobb, hagyományos turisztikai seregszemléje, határozottan erős dél-zalai képviselettel.

RendezvényekNagykanizsának az A pavilon 308/B jelű standján három napig a szó szoros értelmében beetetés folyik majd, hisz a város nagy, jellemezően gasztronómiai rendezvényeire kívánják felhívni a nagyérdemű figyelmét. Pénteken, 28-án kanizsai fánk-, március elsején kerekrépa rétes-, március 2-án pedig dödöllekóstoltatást tartanak. Hasonló programmal vesz részt a kiállításon a kanizsaiak kiállító helye mellett a Zala Zöld Szíve Egyesület, mely nagyobb részt a letenyei, részben a lenti és kis mértékben a zalaegerszegi kistérséget fedi le, de most a Mura Régió viszi a prímet. Standjukon ma sajtótájékoztatót szerveznek, majd különböző finomságok kóstolására lesz lehetőség. Náluk ma kap főszerepet a répás rétes, pénteken lesz fánk kóstoló, szombaton pedig rétes készítési bemutatót tartanak.  Kiállításukat muraközi kézművesek alkotásai és a Zrínyi Gárda közreműködése színesíti. Vasárnapra marad a dödölle, s mellé a Nagykanizsai Tüttő János Nótakör, a Tótszentmártoni Tambura Zenekar műsora és a Da Bibere borlovagrend borkóstoltatása.

Részt vesz az Utazás Kiállításon Nagyrécse is, ők az általuk koordinált 5 Postakocsi programot népszerűsítik (http://www.8800.hu/aktualis/postakocsira-fel/).

A külföldi kiállítók között felbukkan kettő, a kanizsaiak számára ismerős település neve is. Romániából eljön és bemutatkozik a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, a bolgár kiállítók között pedig ott van Kazanlak városa is.