A megidézett tanúk nem jelentek meg – Szeptemberben folytatódik a vérfertőzéssel vádolt apa és lánya tárgyalása

A tanúk távolléte miatt 2014. szeptember 10-re napolta a vérfertőzés bűntettével vádolt férfi és lánya ügyét a Zalaegerszegi Járásbíróság.

A vád szerint az I. r. vádlott 2005 és 2013 között pontosabban meg nem határozható időpontokban több alkalommal is közösült lakásukban saját lányával, a II. r. vádlottal. A viszony a lány 18 éves korában kezdődött, kezdetben gyakoribb, később egyre ritkuló együttlétekkel. A kapcsolatból 2008-ban egy fiú, 2011-ben pedig egy kislány született. A vádat igazságügyi genetikai szakvéleménnyel támasztotta alá az ügyészség.

Az I. r. vádlott beismerő, a II. r. vádlott részben beismerő vallomást tett a nyomozás során.

Miután az első, 2014. április 23-i tárgyalási napon nem jelentek meg a vádlottak, dr. Palkó Tamás bíró elrendelte rendőri elővezetésüket 2014. május 21-re. E tárgyalásra azonban csak az I. r. vádlott érkezett meg a hatóság munkatársainak kíséretében. A tárgyalás megkezdése előtt a védője – tekintettel az ügy súlyára és sajtóvisszhangjára – kérte a zárt tárgyalás elrendelését. Az indítványnak a bíró helyt adott, így a sajtó munkatársainak el kellett hagyniuk a tárgyalótermet és távollétükben hallgatta meg a bíróság az I. r. vádlottat.  A távol maradt II. r. vádlott mellett a megidézett tanúk sem jelentek meg. Őket a bíróság újra idézte a 2014. június 25-i tárgyalásra, ám ezúttal sem érkeztek meg, ezért érdemi tárgyalásra nem került sor. Az ügy 2014.  szeptember 10-én folytatódik, szintén zárt tárgyalás keretében.