Megölte volt barátnőjét, majd fának hajtott

Továbbra is a zalaegerszegi kórházban őrzik a rendőrök azt a 21 éves zalaegerszegi férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2015. április 11-én 21 óra 30 perc körüli időben megölte volt barátnőjét. A 18 éves szintén zalaegerszegi lány holttestére a rendőrök Zalaegerszegen, a Parkerdőben találtak rá.

20151304125109A rendelkezésre álló adatok szerint a két fiatal azért találkozott 2015. április 11-én este 8 órakor, hogy újra átbeszéljék a kapcsolatukat. Egyelőre még nem tisztázott, milyen útvonalon jutottak el a Parkerdőbe, ahol a fiú megtámadta a középiskolást, és olyan súlyosan bántalmazta a lányt, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A feltételezett elkövető ezután autóba ült, és a 76-os főúton, Sármellék és Fenékpuszta között balesetet szenvedett; a keszthelyi rendőrök nem messze az autójától találták meg zavart állapotban. A balesetben megsérült, ezért a mentők a keszthelyi kórházba vitték. Az ütközés körülményeit a rendőrök szakértők bevonásával még vizsgálják. A 21 éves fiú mielőtt árokba hajtott volna, felhívta a barátját, és közölte vele, hogy megölte volt barátnőjét. A barátja hívta a fiú édesanyját, aki bejelentést tett a rendőrségre, a nyomozók és a járőrök azonnal keresni kezdték a lányt, akinek a holttestére 23 óra 30 perckor találtak rá.

A 21 éves fiatalembert 2015. április 12-én reggel Keszthelyről a zalaegerszegi kórházba szállították át. A feltételezett elkövetőt őrizetbe vették, és kezdeményezték az előzetes letartóztatását. A gyanúsított nem tett vallomást.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a zalaegerszegi fiatalember ellen.