Megpofozta a gondozókat

Vádemelési javaslattal zárta a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság azt a nyomozást, amelyet közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, garázdaság bűntette és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el.
A gyanú szerint 2012. december 30-án este egy nő az élettársával és a fiával azért jelent meg a zalaegerszegi gyermekotthonban, hogy az egyik ott lakó gyermeken megtorolják korábbi sérelmüket. A gondozónő megpróbálta megakadályozni a tettlegességet, amire a 35 éves nő pofon ütötte. Az ápolónő a szomszédos  teremben lévő kolléganőjétől kért segítséget. A gyanúsítottak nemcsak a gondozónőket, hanem egy 12 éves kisfiút is bántalmazták, a menekülő asszisztens után pedig egy széket dobtak. A nő és a két férfi – távozásukkor – engedély nélkül magukkal vitték az asszony gyerekét.
A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett és csoportosan elkövetett garázdaság bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a 36 éves H. Ibolya hahóti, az 57 éves F. Sándor zalaegerszegi és a 19 éves H. Ferenc hahóti lakosokkal szemben az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Zalaegerszegi Járási Ügyészségnek.