Mobiltelefont és pénzt rabolt – a térfigyelő kamera buktatta le

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya vádemelési javaslattal zárta le azt a nyomozást, amelyet még áprilisban rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy 18 éves újudvari férfi április 23-án kora délután bejelentést tett a Nagykanizsai Rendőrkapitányságon, hogy az említett napon 13 óra 40 perckor Nagykanizsán az egyik édességbolt előtt kirabolták. A fiatalember azt mondta a rendőröknek, hogy barátait várta, amikor egy ismeretlen férfi odalépett hozzá, és egy szál cigarettát kért tőle. A sértett ezt átadta a gyanúsított férfinak, aki ezután megfenyegette őt, hogy meg fogja verni, amennyiben nem adja át neki a mobiltelefonját és a nála lévő készpénzt. A 18 éves személy a kényszerítésnek eleget téve átadta telefonját és a nála lévő 7000 forintot a gyanúsítottnak, aki ezt követően egyszer tenyérrel arcon csapta a sértettet, majd további fenyegetőzések mellett távozott a helyszínről.

A zalai nyomozók a tanúvallomások, valamint a helyszín közelében működő térfigyelő kamerarendszer felvételei alapján azonosították az elkövetőt, egy 21 éves muraszemenyei férfit. A rendőrök a személyt gyanúsítottként hallgatták ki, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte, részletes vallomást tett és elmondta, hogy megbánta tettét.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügyben keletkezett nyomozási iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Nagykanizsai Járási Ügyészségnek.