Nagykanizsa – folyik a tavaszi nagytakarítás

A városban hivatalosan március 20-án indul szerződés szerint a tél utáni gépi úttisztítás, de mert a természet idén kegyes volt hozzánk, épp csak egy kis ízelítőt kaptunk a télből, a Netta Pannónia Kft már korábban el tudta kezdeni a város útjainak takarítását.

beleA kézi úttisztítók a saját területeiken végzik a járdák takarítását és az utcai hulladékgyűjtők ürítését. A közfoglalkoztatott dolgozók egy-egy kijelölt területre fókuszálnak, ahol összetakarítják a téli hómunkából visszamaradt dolomitot, szegélyeket tisztítanak. Bár a tél rövid volt, így is a síkosság-mentesítésre felhasznált több mint 180 tonna só – dolomit – jégmentesítő karbonát keverék maradékát kell eltakarítani.

bele1Útseprőgép járja az utakat, valamint elindult a járdaseprőgép és a kézi takarítógép is. Az utak locsolását éjszaka végzik, amennyiben ezt az éjszakai hőmérséklet lehetővé teszi, majd a seprőgéppel is végigjárják a területet.

A város kitakarítása után pedig elindul a megszokott rendszer: mind az útseprő, mind az útmosó, mind a járda seprő-mosó gép program szerint végezni a város rendszeres takarítását.