Ma – vezetői pályázatok kiírása a testület előtt

Önkormányzati nagyhét van Kanizsán. Ma soros ülését tartja a város vezető testülete, emiatt a hét elején egymást követték a különböző bizottságok megbeszélései. A tervezett témák közül az előzetes felmérésesek szerint közel másfélszáz, a rendszerbe újonnan belépő diákot érint, hogy a város idén is csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat rendszeréhez. Az ösztöndíjat elnyerők hat féléven keresztül kapnak – szociális helyzettől függően – 4-5 ezer forintot.
Több vezetői pályázatról is dönthet ma a testület. Várhatóan jóváhagyják a VIA Kanizsa Zrt., a Vagyongazdálkodási Zrt. és a Netta Pannónia Kft. vezetői pályázatának kiírását. Mindhárom esetben a jelenlegi megbízások év végi lejárta az ok. Ugyan csak jövő év márciusában jár le a Városi Könyvtár vezetőjének megbízása, de a testület már most szeretné közzé tenni az ezzel kapcsolatos felhívást is. Másodjára fut neki az önkormányzat a Fogyatékkal Élők Integrált Intézménye vezetői pályázatának. Tavasszal már volt egy, végül eredménytelennek nyilvánított kiírás, most újabb kísérletet tesznek az állás betöltésére.
A testületi ülés után, délután négy órától közmeghallgatást tartanak, azaz ekkor bárki szót kérhet és elmondhatja véleményét a város ügyeiről.