Nagykanizsai cserhátis diákok egy csoportja Dunaszerdahelyen ünnepli március 15-ét

Több, mint háromezer magyarországi középiskolás utazhat március 15-én valamely határon túli magyar településre és ünnepelhet közösen ott élő diáktársaival a Rákóczi Szövetség támogatásával.

Nagykanizsai Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Cserháti tagintézményének csoportja a dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskola vendége lesz és az ugyancsak ebbe az iskolába érkező csongrádi diákokkal közösen ünnepel.

Zalából még kettő keszthelyi iskola pályázott sikerrel ebben a programban. Az Asbóth Sándor Szakképző Iskola csoportja Székelyudvarhelyen, a Vajda János Gimnázium diákjai pedig a felvidéki Gúta Nagyboldogasszony Egyházi Iskolaközpontjában ünneplik március 15-ét.

A diákutaztatási program keretében 92 magyarországi középiskola pályázott sikerrel kárpát-medencei utazási támogatásért. Az utazó iskolák közül március 15-én 41 utazik a Felvidékre, 39 Erdélybe, 7 iskola utazik Délvidékre, 2 iskola Kárpátaljára, 1 középiskolai csoport Szlovéniába, egy-egy csoport látogat Ausztriába és Csehországba.