Nagyon figyelj! – Két napig igazi közlekedési káosz várható a belvárosban

Különösen az egyébként is forgalmas Vásárcsarnok környékén lehet nehéz a helyzet, s mindezt három tényező máskor rendkívül ritkán előforduló együttes hatása eredményezi.

P1180744A Kemping út kényszerű lezárása miatt a korábban a Vár út felől jövő, a belvárost és a déli városrészt megcélzó, elsősorban nehéz járművekből álló forgalom csak a Magyar utcán keresztül tudja elérni a városközpontot. Mivel az hétvégi programok miatt csütörtökön este lezárták a az Erzsébet tér környékét, ez a forgalom két napig a Magyar utca – Arany János utca körforgalom, Kalmár utca – Zrínyi utca útvonalon –  benne két körforgalom – tud haladni. A Zrínyi utcában egyébként is számítani lehet rá, hogy lényegesen több autó jár majd arra, hisz – s ez ugyancsak a fesztivál miatt van – a Király utcai körforgalom felől nem lehet áthajtani a belvároson. Úgy becsülhető, hogy a következő két napban a Zrínyi utca alsó, nyugati szakasza lesz a legzsúfoltabb! Mindehhez jön még a rossz idő, amikor egyébként is többen ülnek autóba.

A Kemping út lezárása éreztetni fogja hatását a Sugár és Dózsa György utcákban is, ugyanis a Csengery út felől érkezőknek ez lesz a legrövidebb útvonal a városon való áthaladásra.