Nagyon sok a kéménytűz –Zalában idén már eddig 13

wm (1)Ma, február 17-én délután a kanizsai tűzoltókat Fűzvölgyre riadóztatták, ahol a Kossuth Lajos utcában egy családi ház kéményében lerakódott korom meggyulladt. A lakók a tüzet eloltották, de a füstölés átterjedt a födémre is. A helyszínre a nagykanizsai hivatásos tűzoltóság kettő gépjárműfecskendővel vonult. A tűzoltók az eltömődött kéményt megbontották és a födém füstölése megszűnt. A helyszínt átadták az illetékes kéményseprőnek. Ez volt idén Zalában a 13. ilyen eset.

A legtöbbször szerencsére nem lesz komolyabb a baj, a tűzoltók után jönnek a kéményseprők és rendbe teszik a beszűkült járatú kéményt. wmAz ilyen tüzek jellemzően a hőszigetelés nélküli hagyományos falazott kéményeknél fordulnak elő.  Egy, a közelmúltban megjelent tájékoztató szerint 2005 előtt körülbelül 10 évre jutott annyi kéménytűz, mint az utóbbi években. A kéménytűz kialakulásának nagyon sok összetevője van. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság figyelemre méltó tájékoztatóját itt olvashatja el:

http://zala.katasztrofavedelem.hu/hirek/1711-tajekoztato-kemenytuzek-megelozeserol-gyakorlati-tanacsok-fatuzelesu-futeshez

(fotóink illusztrációk)