Nem féltek a csípéstől – Méhkaptárokat és méhcsaládokat loptak

kaptarokA gyanú szerint egy 36 éves zalaszentgróti és egy 28 éves tekenyei férfi 2011 nyara és 2014 márciusa között több környékbeli hegyi területről kaptárokat, méhcsaládokat és méhészethez szükséges eszközöket lopott több millió forint értékben. A zalai nyomozók a bűncselekmény-sorozat elkövetésével gyanúsítható két férfit elfogták, és gyanúsítottként hallgatták ki őket. Mindketten elismerték a bűncselekmények elkövetését.

lefoglalas

 

A 36 éves férfi elmondta, hogy már korábban elhatározta, hogy méhészettel szeretne foglalkozni, azonban az ehhez szükséges eszközökkel nem rendelkezett, ezért barátjával elhatározták, hogy a környékbeli méhészek kaptárait ellopják. A nyomozók a férfi Aranyodi hegyi pincéjénél összesen 23 kaptárt és egyéb kaptárelemeket foglaltak le.

A Zalaszentgróti Rendőrőrs Bűnügyi Alosztálya nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 36 éves K. Zoltán Károly zalaszentgróti és a 28 éves M. Gábor tekenyei lakosok ellen, akik az eljárás során szabadlábon védekezhetnek.