A német nőt 22 bűncselekmény elkövetése miatt keresték – Nagykanizsa környékén találták meg (videó!)

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Célkörözési Alosztály beosztottjai a tegnapi napon egy Zala megyei településen fogták el a német hatóságok által európai elfogatóparanccsal körözött H. Petra német állampolgárt.

A nővel szemben 9 rendbeli kábítószerrel visszaélés, 11 rendbeli üzletszerű csalás és 2 rendbeli lopás elkövetése miatt adtak ki elfogatóparancsot.

A német nyomozók néhány napja jutottak arra utaló információk birtokába, hogy H. Petra hazánkban bujkálhat, ezt követően léptek kapcsolatba a célkörözési alosztállyal. A magyar rendőrök további intézkedések végrehajtása után megállapították, hogy a körözött személy egy Nagykanizsa melletti településen bujkál. Az asszonyt 2014. július 23-án összehangolt rendőri akció során fogták el, aki elfogásakor ellenállást nem tanúsított, személyazonosságát a helyszínen elismerte, vele szemben a kiadatási eljárás folyamatban van.

A nemzetközi információcsere a Célkörözési Egységek Európai Hálózatának keretében történt. A 2010-ben létrejött Európai Uniós rendőri hálózat azt felismerve alakult meg, hogy a határok átjárhatósága a bűnelkövetők számára is lehetőséget nyújthat a hatóságok előli elrejtőzésben.

Videó: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=O1zlAJw6kVY