Nem maradnak feladat nélkül a városi részvénytársaságok leváltott vezetői !?

Ha tudatos lépések sorozata végén alakult volna ki a jelenlegi helyzet, akár még dicsérni is lehetne a megoldás kiötlőjét. De az események egymásutánisága nem erről árulkodik. Ezzel együtt én örömmel fogadom a városban terjedő hírt: tapasztalatukhoz, tudásukhoz méltó feladatot kaptak a városi részvénytársaságok május végén eléggé furcsa körülmények között leváltott vezetői.

Gáspár Andrást, a Via Kanizsa ZRt, és Kámán Lászlót a Vagyongazdálkodási ZRt vezetőjét egy, állítólag szó szerinti utolsó pillanatban hozott döntés után váltották le, holott még a testületi ülést megelőző órákban is arról volt szó, folytathatják munkájukat.

A döntés után sokakban felvetődött a kérdés, hogy vajon lemondhat-e a város e két emberről, van-e hely, ahol a város javára hasznosulhat mindaz, ami a fejükben van?

Aztán jött a miniszterelnök, és vele egy rakás, a város szempontjából létfontosságú beruházás lehetősége, illetve az a felismerés, hogy ilyen komoly feladatokat nem lehet a hivatali szinten kezelni. Alig néhány nappal a miniszterelnöki vizit után egy kamarai rendezvényem már felvetődött, hogy szükség lenne egy a városfejlesztő társaságra, egy olyan profi szervezetre, mely gazdája ezeknek a nagyberuházásoknak. Egy másik, a város jövőjével kapcsolatos beszélgetésen Dénes Sándor polgármester elmondta, hogy lesz is ilyen szervezet. Hogy mikor és hogy kik vesznek majd részt a munkájában, erről nem esett szó. De nem sokkal ezt követően kelt szárnyra a hír, hogy Gáspár András a déli elkerülő út előkészítése, megépítése, Kámán László pedig az Ipari Park bővítése háza táján kap feladatot. Bár az ördög mindig a részletekben rejlik, és arra továbbra sincs magyarázat, hogy miért kellett őket leváltani, első nekifutásra azt mondhatjuk: jó döntés!

Ha igaz.